Peşte cu sos la cuptor - retete culinare romanesti si internationale

Peste  |  0 comentarii

 Ingrediente:
Un peste (de preferinta somn, salau, pastrav sau somon) de 3 kg, ceapa, usturoi, sare, piper, cimbru, ulei de masline.
Mod de preparare:
Se curata pestele bine si dupa preferinta se pastreaza si capul. Se cresteaza usor pe ambele parti, dupa care se unge cu foarte putin ulei de masline, se condimenteaza cu cimbru, iar intre crestaturi se pune ceapa taiata in cercuri si usturoiul taiat feliute mici, dar nu foarte subtiri.In interiorul pestelui se pune ceapa taiata marut, mixata cu ustuoiul ce trebuie pisat si cu cimbru. Se incalzeste bine cuptorul cel putin 20 min inainte de a baga pestele la cuptor.Pestele odata pregatit, trebuie acoperit in folia de aluminiu foarte bine in asa fel incit sosul sa nu curga afara. Se serveste cu cartofi noi si mujdei de usturoi, mamaliga, eventual lamiie.

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *