Piftie de pasare

Retete culinare Pui  |  0 comentarii

Piftie de pasare
Ingrediente:
O pasare de aproximativ 1 kg, 2-3 l apa (dupa timpul cît trebuie sa fiarba pasarea), 2-3 catei de usturoi, sare.
Mod de preparare:
Se fac din curcan, gasca, gaina (cocos), pui. Se curata pasarea, se taie, alegand bucatile potrivite pentru piftii. Se pune apa sa fiarba si cand da în clocot, se pun labele si capul, apoi bucatile pe rand, nu odata, pentru ca zeama sa nu iasa tulbure. Se ia spuma, se adauga putina sare si se lasa sa fiarba la foc mic, pana sunt gata, fara sa se sfarame camea. Se scot labele si capul, iar bucatile de pasare se asaza în farfurii. Zeama se curata de grasime si se încearca daca este destul de legata, punand cateva picaturi pe o farfurioara. Daca acestea se întaresc bine la rece, se da la o parte oala cu zeama si se lasa sa se limpezeasca. În caz contrar se lasa pe foc, sa mai dea cateva clocote. Dupa gust, se poate adauga în zeama putin usturoi pisat, înainte de a fi strecurata. Se toarna apoi zeama peste carnea din farfurii si se lasa sa se prinda. Înainte de a fi servite se pot rasturna, stergand fundul farfuriei cu un servet muiat în apa fierbinte.


Piftie de pasare
Ingrediente:
Picioare de pasare, curcan, gisca, cocos, din cap si sorici de porc, din picioare de vaca si din cap de vitel, sare, usturoi, 1-2 cepe.
Mod de preparare:
Se curata carnea de grasime, se taie bucati si se pune la foc cu apa rece si sare. Apa trebuie sa completeze jumatate din vasul ramas gol, dupa ce s-a pus carnea. Se ia imediat spuma ce apare la suprafata, pentru ca piftia sa fie cit mai limpede. Dupa ce s-a luat toata spuma, se pun 1-2 cepe. Piftia trebuie sa fiarba numai la foc potrivit si este gata dupa ce a fiert carnea, iar lichidul a scazut aproape la nivelul carnii. Se ia vasul de pe masina, se mai lasa 1/2 ora sa se racoreasca, apoi se scoate carnea, se curata de oase si se asaza in farfurii. Zeama se strecoara, se aduna grasimea de deasupra, se adauga usturoiul pisat si strecurat, se lasa sa se limpezeasca, apoi se toarna peste carnea asezata in farfurii. Se lasa sa se inchege. Piftia se incearca daca este suficient de legata, luind o picatura de lichid intre degete, care se lipesc atunci cind este suficient de legata.


Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *