Pilaf de pui

Retete culinare Pui  |  0 comentarii

Pilaf de pui
Ingrediente:
1-2 pui sau o gaina 1 ceapa 2 morcovi 1 pastarnac sau 1 radacina patrunjel 1/4 telina (200 g) 1 ardei gras 1 cana de orez (150 g) sare, delikat, piper patrunjel verde tocat.
Mod de preparare:
Puiul sau gaina se parlesc, se spala si se taie in bucati. Se pune apoi la fiert in apa cu sare si cu legumele de supa. Puteti pune chiar mai multe legume la fiert - eu de obicei cand prepar pilaf de pui ca felul doi, servesc o parte din supa in care a fiert gaina sau puii ca felul intai, cu fidea si o parte din legume. Astfel pot prepara o masa completa intr-un timp mai scurt. Se lasa supa sa fiarba pana cand a fiert carnea de pui (cam 20 minute), indepartand spuma formata. Pentru a obtine o supa mai clara, scoatem puiul si zarzavaturile cu lingura de supa si trecem supa printr-un tifon, care va retine toate impuritatile. Se ia o cratita potrivita (pentru 1-2 pui o cratita de 3 l este suficienta) si se pune 1 cana de orez. Se adauga 3 - 4 cani din supa in care a fiert puiul (folosind aceeasi cana sau o cana de acelasi volum). Se pune si din zarzavatul care a fiert in supa de pui, apoi se baga cratita cu pilaf de pui la cuptor. Se lasa aproximativ 45 min - 1h, pana cand orezul este fiert. Se presara patrunjel verde tocat peste pilaful de pui si se serveste, fierbinte.


Pilaf de pui
Ingrediente:
1 kg pui ceva mai graşi, 100 g unt, 1 ceapă, ¼ ţelină, câteva boabe piper, sare, 300 g orez.
Mod de preparare:
Puii se taie bucăţi şi se pun la fiert cu apă, sare şi legume (pentru gust). În timpul fierberii se ia spuma, se adaugă piper boabe şi se fierb lent până ce carnea est gata. Separat, într-o cratiţă, se încălzeşte untul, se adaugă orezul, spălat şi bine scurs de apă, se amestecă până se încinge şi se stinge cu supa fierbinte în care a fiert carnea ( 1 l supă la 300 g orez). Se acoperă cratiţa cu un capac şi se lasă 10-20 minute pe un disc de tablă pus pe ochiul aragazului. Pilaful se pune intr-un polonic înmuiat în supă, se presează şi se răstoarnă pe farfuria de servit, aşezându-se alături bucăţi de pui fiert. Toate se stropesc cu grăsime care se adună de la fiertul cărnii sau cu unt topit.


Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *