Pizza Milaneza

Retete culinare Pizza   |  0 comentarii

Ingrediente Pizza Milaneza: 3 linguri smintina, 2 oua, 200g cas, 1 cutie masline negre, 300 g salam sau cirnat, 1ardei rosu 350 ml apa, faina alba, 50 g drojdie, 50 ml ulei, sare.

Mod de preparare:
Se face maiaua din smintina , 1oo ml apa, drojdia, 4 linguri faina, putina sare, se amesteca bine si se lasa la odihna 15 minute, se adauga uleiul ,se incorporeaza si restul de faina,se framinta astfel  incit sa se obtina un aluat de consistenta potrivita. se lasa la dospit 30 minute intr-un loc caldut. Casul se da prin razatoarea mare, salamul se taie rondele subtiri, maslinele si ardeiul rosu se tau bucati mici. Se unge cu ulei o tava rotunda, se intinde aluatul si se pune in tava peste el pui casul ,iar apoi se aseaza bucatile de salam si se baga tava la cuptor la foc potrivit 20 minute, se scoate si se imprastie cu o lingura oul care l-ai batut in prealabil, apoi se pun bucatile de ardei si maslinele si bagi tava din nou la cuptor pt 25 minute sau in functie de cum s-a copt aluatul daca il verifici cu o scobitoare. Pt un aspect mai placut se poate turna oul peste cas si bucatile de salam sau cirnat sa ramina deasupra, depinde de preferintele fiecaruia. Pt a va impresiona musafirii decorati si impodobiti masa intr-un mod cit mai placut.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *