Pizza Quattro Stagioni

Retete culinare Pizza   |  0 comentarii

Pizza Quattro Stagioni
Ingrediente: sos de rosii pentru pizza, mozzarella, sunca, salam, ciuperci, anghinare, oregano. Pentru aluat de pizza: 300 g faina, 30 g unt, 150 ml lapte caldut, 25 g drojdie, 1/2 lingurita sare, 1/2 lingurita zahar Aluat subtire, crocant de pizza: 200 g faina, 125 ml apa calda, 1 lingura ulei masline, 20g drojdie, 1/3 lingurita sare, 1 lingurita zahar Sos de rosii pentru pizza: 1 cutie de rosii in suc de rosii sau 600 g rosii proaspete, 50 ml ulei de masline, busuioc proaspat 1-2 catei usturoi, sare, piper.
Mod de preparare:
Se unge tava cu ulei de masline si se pune blatul de pizza in ea. Aluatul subtire pentru pizza se coace mai repede dar in acelasi timp necesita precautii speciale pentru a iesi bine, fiind de regula folosit in cuptoare speciale pentru pizza. Poate fi preparat si in casa daca punem sub tava de pizza o placa groasa de piatra, care sa se incinga in cuptor 1 ora inainte de a pune pizza pe ea. Preparare sos de rosii pentru pizza: Punem o tigaie pe foc, cu 5 linguri de ulei de masline. Se adauga usturoiul tocat, se caleste 1 minut; se pun busuiocul si frunzele de telina, apoi rosiile din cutie sau rosii proaspete, taiate in rondele sau cubulete. Se da focul mare, se pune sare; amestecam cu o lingura de lemn si incercam sa sfaramam rosiile. Dupa 10 minute se ia de pe foc si se trece amestecul printr-o sita; cojile de rosii si frunzele de busoioc se arunca. Punem sosul de rosii pe foc, intr-o cratita, si lasam sa fiarba inca 10 minute, pentru a fi mai concentrat. Putem pune si 1 lingura de bulion. Cand este aproape gata se gusta sosul de pizza de sare si se condimenteaza cu piper rasnit. Preparare Pizza Quattro Stagioni: pe blatul de pizza se intinde suc de rosii, se presara mozzarela si oregano. Pe cate un sfert din blatul de pizza se aseaza sunca, salam, ciupercile taiate felii si anghinarea. Se da pizza la cuptor.


Pizza Quattro Stagioni cu aluat frantuzesc si creveti.
Ingrediente: 1 aluat fraged (frantuzesc), 4 linguri pasta de tomate, 1 lingura oregano, 6 linguri parmezan (cascaval ras), 8 rosii oparite, 100 gr. creveti, 100 gr. carne de pasare sau de scoica, 100 gr. sunca fiarta taiata fisii, 100 gr. salam, 1 conserva mica de ciuperci, cuite o jumatate de ardei rosu si verde taiti fisii, sare, piper macinat proaspat, 200 gr. mozzarella
Mod de preparare:
Aluatul se prepara, se intinde si se unge uniform cu pasta de tomate, apoi se presara cu oregano si parmezan. Se incalzeste cuptorul la 220*C, se oparesc rosiile, se decojesc si se asaza pe aluatul taiat felii. Crevetii, scoicile sau carnea de pasare, (in fisii), sunca, salamul, ciupercile si ardeii se astern peste rosii, se condimenteaza cu sare si piper. Se acopera cu mozzarella si se pune in cuptor pentru 15-20 de minute Aluatul se prepara, se intinde si se unge uniform cu pasta de tomate, apoi se presara cu oregano si parmezan. Se incalzeste cuptorul la 220*C, se oparesc rosiile, se decojesc si se asaza pe aluatul taiat felii. Crevetii, scoicile sau carnea de pasare, (in fisii), sunca, salamul, ciupercile si ardeii se astern peste rosii, se condimenteaza cu sare si piper. Se acopera cu mozzarella si se pune in cuptor pentru 15-20 de minute.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *