Pizza Vegetariana

Retete culinare Pizza   |  0 comentarii

Pizza Vegetariana
Ingrediente: 100 g dovlecel, 1/2 ardei gras, 5 rosii cherry, 30 g masline rondele, 2 ciuperci albe, 1/2 ceapa.
Mod de preparare:
Se unge tava cu ulei de masline si se pune blatul de pizza in ea. Aluatul subtire pentru pizza se coace mai repede dar in acelasi timp necesita precautii speciale pentru a iesi bine, fiind de regula folosit in cuptoare speciale pentru pizza. Poate fi preparat si in casa daca punem sub tava de pizza o placa groasa de piatra, care sa se incinga in cuptor 1 ora inainte de a pune pizza pe ea. Preparare sos de rosii pentru pizza: Punem o tigaie pe foc, cu 5 linguri de ulei de masline. Se adauga usturoiul tocat, se caleste 1 minut; se pun busuiocul si frunzele de telina, apoi rosiile din cutie sau rosii proaspete, taiate in rondele sau cubulete. Se da focul mare, se pune sare; amestecam cu o lingura de lemn si incercam sa sfaramam rosiile. Dupa 10 minute se ia de pe foc si se trece amestecul printr-o sita; cojile de rosii si frunzele de busoioc se arunca. Punem sosul de rosii pe foc, intr-o cratita, si lasam sa fiarba inca 10 minute, pentru a fi mai concentrat. Putem pune si 1 lingura de bulion. Cand este aproape gata se gusta sosul de pizza de sare si se condimenteaza cu piper rasnit. Preparare topping: se pun 2 linguri de ulei de masline in tigaie; se incinge, se caleste 1 catel de usturoi taiat felioare. Se taie dovlecelul in rondele care se calesc 1-2 minute, pe ambele fete. Ciupercutele se spala si se taie in felii rustice, apoi se calesc 1 minut in uleiul ramas de la dovlecei, pe care il vor absorbi. Pizza Vegetariana: se unge blatul de pizza cu sos de rosii, se pun rondelele de dovlecel si ciupercile taiate. Se presara ardeiul gras taiat felioare, rosiile cherry taiate in jumatati (sau rondele de rosie obisnuita), maslinele, ceapa taiata pestisori. Se da pizza la cuptor 10 - 35 minute, in functie de blatul folosit si de tipul cuptorului.


Pizza Vegetala
Ingrediente:
300 gr. faina 30 gr. drojdie de bere 1 lingurita de zahar 100 ml. apa 50 ml. ulei sau 50 gr. margarina 100 gr. granule de soia rehidratat ( se obtine din 4 linguri de soia deshidratata) 1 /2 ardei gras rosu 1/2 ardei gras verde 1 castravete mic 200 gr.ciuperci proaspete sau din conserva 5 linguri de pasta de tomate ( concentratie 24-28 %) 1/2 lingurita cimbru pisat 100 gr. branza de soia (tofu) -facultativ sare si piper dupa gust 3-4 catei de usturoi.
Mod de preparare:
Faina,zaharul,apa si uleiul(margarina)se mixeaza foarte bine sau se framanta cu mana pana obtinem o coca potrivita.Se lasa la rece 1/2 ora apoi se intinde o foaie cam de 1 cm grosime.Se aseaza intr- o tava unsa sau tapetata cu hartie de copt. Desfacem bulionul in putina apa si ungem aluatul.Deasupra asezam toate celelate ingrediente dupa dorinta(mai putin usturoiul).Dam la cuptor pentru cca. 20 de minute.Daca dorim ca pizza noastra sa se caramelizeze usor deasupra,in ultimele 3-4 minute lasam numai partea de deasupra a cuptorului deschisa.Scoatem din cuptor si stropim cu un sos de usturoi cat este inca fierbinte.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *