Plătică cu saramură picantă de legume - retete culinare romanesti si internationale

Retete culinare peste  |  0 comentarii

 Ingrediente:
2 platici la cel putin 1 kg fiecare, 5-6 rosii, 2 cepe, 1 telina cu frunze, 2-3 morcovi, 2-3 ardei grasi, 2-3 ardei capia rosii, 2-3 ardei iuti, 1 pahar de vin alb, 100 ml ulei, 2 legaturi de marar si patrunjel, 1 pahar de faina, 2 linguri de condiment de peste, 1-2 capatini de usturoi, o lingura de piper macinat, sare.
 Mod de preparare:
Se amesteca faina cu condimentul de peste, sare si piper. Platica se eviscereaza si se curata de solzi, apoi se cresteaza trensversal cu cutitul pe sira pana la burta si apoi pe coada din 1-2 mm pana la os, Se tavaleste bine platica prin faina ca sa patrunde prin toate crestaturile si se pune la prajit in uleiul bine incins.
Se serveste neaparat cu mamaliga, iar saramura care ramane, de ramane, se poate pune pe felii de paine.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *