Plătică cu sos de roşii - retete culinare romanesti si internationale

Retete culinare peste  |  0 comentarii

 Ingrediente:
125 ml ulei (de măsline), 2 buc. plătică (sau crap), în jur de 500 g fiecare, 3 căţei de usturoi, 300 g roşii mici, 1 ardei iute roşu, busuioc proaspăt, sare, piper.
Mod de preparare:
Se încinge uleiul într-o tigaie mare. Se adaugă peştele curăţat şi spălat, usturoiul tocat, roşiile tăiate bucăţele, ardeiul iute curăţat de seminţe şi tăiat mărunt, busuioc tocat şi puţină sare. Se toarnă şi 400 ml apă şi se micşorează focul. Se lasă peştele să se frigă cca 7 minute, pe ambele părţi. Se scoate apoi cu grijă din tigaie şi se pune pe un platou mare de servit. Se măreşte focul şi se mai lasă sosul să fiarbă 1-2 minute, pentru a se mai îngroşa puţin, apoi se toarnă peste peşte.
Se presară cu frunze de busuioc şi se serveşte.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *