Plătică la cuptor cu cartofi copţi - retete culinare romanesti si internationale

Retete culinare peste  |  0 comentarii

Ingrediente:
2 bucati platica, 4 cartofi potriviti sau 2 bucati mari, usturoi, 30 g unt, smintina, piper boabe, foi de dafin, sare, 2 fire de marar.
Mod de preparare:
Se curata pestii si se sareaza. Se lasa sa patrunda sarea in ei cca 10 minute. Cartofii de spala bine si se infasoara in folie de aluminiu. Pestele il ungem cu unt, inauntru ii bagam un catel de usturoi, boabe de piper,o foaie de dafin si o bucatica de unt cat o nuca mai mica. Il infasuram in folie de aluminiu si il punem alaturi de cartofi in tava! Introducem tava la cuptorul incins in prealabil la 180 de grade si lasam sa se coaca. Lasam sa treaca 30 de minute dupa care scoatem afara pestele si lasam la cuptor cartofii care se coc un pic mai greu. Stim ca s-au copt, proband cu o scobitoare. Pestele il lasam in folie pana sunt gata si cartofii.
Cartofii cand sunt copti ii dezvelim de folie si curatam coaja jumatate. Ii ornam cu smantana si marar lasandu-i in folia de aluminiu.
Se servesc calde cu mujdei si mamaliguta.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *