Politia disponibilizare medic bani spital bolnav parcare taxa revelion huidu stiri ziare Botosani

Stiri Botosani  |  0 comentarii

«Fierbe» Politia din cauza disponibilizarilor

Incertitudinea este cel mai mare dusman al politistilor in aceasta perioada. Acestia au fost pusi pe jar de zvonuri privind eventuale disponibilizari in masa din randul angajatilor MAI.
Totul a pornit de la informatia ca aproximativ 18.000 de angajati ai Ministerului Administratiei si Internelor (MAI) ar putea fi disponibilizati anul viitor, informatie venita de la unii parlamentari, dupa ce bugetul pe 2011 al ministerului a primit aviz favorabil in comisiile de aparare si ordine publica. Astfel, in primul trimestru, ar urma sa fie reduse 7.960 de posturi, iar alte 10.000 in al doilea trimestru.

Cadre medicale «fidelizate» cu stimulente financiare

Medicii din zonele in care spitalele si reteaua medicala primara duc lipsa de specialisti vor fi stimulati financiar sa nu mai stea cu gandul la plecarea in strainatate. Stimulente le sunt promise si asistentilor medicali din zonele cu deficit de personal medical, pentru a-i „lega de glie”. Cadrele medicale privesc insa cu neincredere aceste promisiuni.
In schimbul semnarii unui contract de fidelitate, oamenii in halate albe vor primi stimulente financiare si chiar locuinte pentru a nu parasi spitalele sau cabinetele din zonele neacoperite cu personal medical de specialitate. „Este deocamdata o promisiune si, ca orice promisiune care vine din partea guvernantilor, trebuie privita cu retinere”, declara, ieri, un medic botosanean, dupa ce aflase de intentia Ministerului Sanatatii, de a „fideliza”  cadrele medicale.

Bolnavi trimisi acasa de la usa spitalului

In 2011, medicii vor fi pusi in situatia sa refuze internarea multor pacienti. Daca pana acum s-a incercat fara sorti de izbanda reducerea numarului de internari in spitale, din anul viitor medicii nu vor avea incotro si vor tria „la sange” bolnavii care vor ajunge pe patul de spital. „Asa se procedeaza in majoritatea statelor Uniunii Europene”, spun reprezentantii Casei de Asigurari de Sanatate.
Ce au „recomandat” reprezentantii FMI, s-a concretizat in contractul cadru pentru urmatorii doi ani: numarul internarilor in spital se va reduce cu 10%. „Foarte important, in Contractul-cadru s-a prevazut reducerea cu zece la suta a internarilor in spitale si respectarea Planului National de Paturi”, se precizeaza intr-un comunicat al Ministerului Sanatatii.

Locuri de parcare rezervate cu taxa redusa

Peste 1.100 de botosaneni si-au achitat anticipat taxa pentru rezervarea locului de parcare pe anul 2011.
Inca de la inceputul lunii decembrie, acestia au avut posibilitatea de a se prezenta la ghiseele Directiei de Taxe si Impozite pentru a plati in avans contravaloarea rezervarii locului de parcare. Totusi, cei care nu reusesc pana vineri, ultima zi din an cand angajatii Directiei de Taxe si Impozite lucreaza cu publicul, sa isi achite in avans taxa pentru rezervarea locului de parcare, mai au timp pana pe 20 ianuarie 2011 sa faca acest lucru. Dupa data respectiva, se aplica majorari de 2% pe luna.

Pregatiti pentru gunoiul Revelionului

Reprezentantii societatii Urban Serv se asteapta ca si de aceasta data, la trecerea dintre ani, botosanenii care ies in strada pentru a petrece de Revelion sa lase in urma tone de gunoaie.
In acest sens, zeci de angajati vor fi angrenati in actiunea de strangere a deseurilor ramase in urma cetatenilor care vor participa, in noaptea de 31 decembrie 2010 spre 1 ianuarie 2011, la spectacolul organizat de Primaria Municipiului Botosani. Aproximativ 80 de persoane vor colecta, pret de cateva ore bune, sticlele si resturile aruncate de botosanenii dornici de distractie, dar care isi uita bunele maniere acasa. „Intotdeauna pe 1 ianuarie dimineata am toata lumea la treaba, chiar si cei care, prin grafic, sunt liberi.

Goana inscrierii bobocilor la scoala este in toi

Inscrierile pentru clasa I reprezinta in fiecare an motiv de alergatura pentru parintii prescolarilor botosaneni. Desi pana la aceasta data nu se cunoaste planul de scolarizare pentru anul scolar viitor, inscrierile la clasa I sunt in toi in mai toate unitatile scolare.
Nici nu a fost clarificata situatia in ceea ce priveste efectivele de elevi la clasa. Conform calendarului Ministerului Educatiei, inscrierile pentru clasa I trebuie sa fie finalizate pana la data de 1 mai pentru ca inspectoratele scolare sa stabileasca necesarul de posturi didactice pentru anul scolar viitor.

Serban Huidu, in coma dupa un accident la schi

Realizatorul TV Serban Huidu este in coma indusa ca urmare a unui accident suferit pe o partie din Austria. Acesta se afla internat in stare grava intr-un spital din Austria, dupa ce a suferit un accident pe o partie de schi din Innsbruck in cursul zilei de miercuri, au declarat pentru Mediafax reprezentanti ai postului Prima TV si apropiati ai familiei.
Potrivit reprezentantilor Prima TV, starea de sanatate a lui Serban Huidu este „nesigura”, acestia adaugand ca realizatorul TV este supus in prezent unor investigatii medicale.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *