Politist din Galati cercetat pentru luare de mita

Coruptie  |  0 comentarii

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Galaţi efectuează cercetări penale faţă de inculpatul DOROBĂŢ GABRIEL, ofiţer de poliţie la Poliţia Municipiului Galaţi – Secţia 1 Poliţie, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de luare de mită şi folosire în mod direct a informaţiilor ce nu sunt destinate publicităţii, ambele în formă continuată.
Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat următoarea stare de fapt:
În perioada aprilie – mai 2009, inculpatul Dorobăţ Gabriel, în calitate de ofiţer de poliţie judiciară în cadrul Poliţiei Municipiului Galaţi – Secţia 1 Poliţie, a pretins de la un denunţător suma totală de 21.150 euro, pentru a soluţiona favorabil o sesizare făcută de către acesta cu privire la săvârşirea unei infracţiuni de furt, prin exploatarea informaţiilor obţinute în virtutea atribuţiilor de serviciu pentru recuperarea bunurilor sustrase.
La data de 19 iunie 2009, inculpatul Dorobăţ Gabriel a fost prins în flagrant după ce a primit suma de 1.000 de euro în scopul menţionat mai sus.
Inculpatului i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală, iar la data de 19 iunie 2009, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestuia pe o perioadă de 24 de ore. La data de 20 iunie 2009, Curtea de Apel Galaţi a dispus măsura arestării preventive pe termen de 29 de zile faţă de inculpat.
La instrumentare acestui dosar, procurorii anticorupţie au colaborat cu ofiţeri din cadrul M.A.I. – Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă şi M.A.I. - Direcţia Generală Anticorupţie.
Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
sursa : DNA

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *