Politistii comunitari, nici cai, nici magari. Tulcea e pazita de referenti - Ziare Tulcea

Stiri Tulcea  |  0 comentarii

Politistii comunitari, nici cai, nici magari. Suntem paziti de referenti

Pe statul de plata al Primariei, toti politistii comunitari, în numar de 110 cu tot cu sefi, sunt trecuti drept referenti. Conform DEX, REFERÉNT, -A, referenti, -te, s. m. si f. Specialist în cadrul unei institutii, a carui atributie este de a da îndrumari si infor­matii în domeniul specialitatii sale; consilier.
Persoana care face un referat.". Asadar, de ordinea publica si de paza bunurilor si a valorilor se ocupa nu agentii de paza, nu politistii comunitari, nu "badigarjii", ci oameni care dau îndrumari si informatii, consiliaza sau întocmesc referate.
Îmi si imaginez urmatoarea scena, cu posibil loc de desfa­surare Piata Civica: un cetatean aflat sub influenta baturilor alcoolice ignora inscriptiile de la locul de joaca si începe sa se dea în leagan sau sa încerce niscaiva senzatii tari pe tobogane. Alti cetateni, respon­sabili, îl cheama pe politistul comunitar aflat în patrulare si îi arata situatia. Politistul comunitar îsi declina competenta, aratând statul de plata, pe care este trecut drept referent. Pentru a nu sta, totusi, cu mâinile în sân, omul legii se apuca si da cetateanului ebrietat câteva îndrumari bine simtite, dupa care îi mai comunica si niste infromatii de maxima necesitate.

sursa: obiectivtulcea.ro

27.08.2010Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *