Portretul somerului clujean: tinar scolit, pretentios si nestresat - Ziare Cluj

Stiri Cluj  |  0 comentarii

Portretul somerului clujean: tinar scolit, pretentios si nestresat

Aproape 500 de locuri de munca sint vacante in acest moment in judetul Cluj. Cele mai multe joburi, respectiv 150-180, se inregistreaza in domeniul confectiilor (productie, asamblare, muncitori necalificati etc.). Agentii de paza, lucratorii comerciali, vinzatorii sau personalul de intretinere cladiri urmeaza in topul celor mai multe posturi disponibile din judet, iar cele mai putine oferte se numara in domeniul constructiilor sau pentru cei cu studii superioare. La acest ultim capitol exista numai 12 posturi vacante.
Cu toate acestea, cei mai multi someri sint tineri, pentru ca nu se simt la fel de presati de a accepta orice fel de job, cum se intimpla in cazul celor mai in virsta care au familii de intretinut sau mai multe responsabilitati financiare.
Iar cei mai multi dintre tinerii fara ocupatie sint cei cu studii superioare. Dupa ce au terminat facultatea, acestia ori se apuca de masterat pentru a mai trage de timp, ori prefera sa stea acasa, pe banii parintilor. In momentul in care sint impinsi de la spate sa-si caute un job, ei nu accepta orice, tocmai pentru ca au studii superioare. Iar cum am vazut mai sus, ofertele pentru licentiati sint foarte putine.


Sursa: ftr.ro

30.07.2010


Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *