Prajitura Albinita cu gem de caise

Retete culinare Prajituri / Dulciuri  |  0 comentarii

Ingrediente Prajitura Albinita : Blatul: 400 g faina, 1 ou, 150 g zahar, 30 g unt (nesarat), 2 linguri miere de albine (incalzita), 2 1/2 linguri lapte, 1 lingurita bicarbonat. Crema: 170 g unt (nesarat), 1 plic vanilie, 200 g zahar, 250 ml lapte, 2 linguri gris, 1 gem de caise. Glazura: 3 linguri apa, 3 linguri zahar, 2 linguri cacao, 25 g unt (nesarat), 1/2 ciocolata menaj.

Mod de preparare:

Blatul: se freaca oul cu zaharul si untul, dupa care se adauga mierea (daca se pune mai multa miere decit, aluatul iese foarte tare, nu se mai poate intinde), laptele si bicarbonatul. Se amesteca pe aburi pina se ingroasa. Se ia de pe aburi si imediat se adauga faina treptat. Se imparte in 4 parti, se intinde cu multa faina. Se coc la foc iute pe dosul tavii (reci) unse cu grasime si presarata cu faina.
Crema: se freaca untul cu vanilia si zaharul pina se face spuma. Separat se fierbe laptele cu grisul si se lasa sa se raceasca. Cind s-a racit se amesteca cu untul.
Glazura: Se fierbe totul pe foc mic pina se ingroasa compozitia. Prima foaie se unge cu 1/2 din crema. Al doilea blat cu gem. Al treilea cu restul de crema. Al patrulea blat se unge cu glazura.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *