Prajitura Ambasador

Retete culinare Prajituri / Dulciuri  |  0 comentarii

Ingrediente Prajitura Ambasador :
Blatul: 7 oua, 7 linguri zahar, 2 linguri faina, 7 linguri pesmet foarte fin, 1 praf de copt stins cu zeama de lamaie, vanilie.
Crema: 1 l lapte, 8 oua, 10 linguri zahar, 8 lingurite de faina, 2 plicuri vanilie.
Siropul: 200 g zahar caramelizat, 1 l ceai negru concentrat, 100 ml rom - amestecate si racite.
Glazura: 300 g frisca.

Mod de preparare:

Blatul: se freaca galbenusurile cu zaharul si cu vanilia pana cand se dizolva zaharul. Se adauga albusurile batute spuma, faina, pesmetul si praful de copt. Se coace blatul la foc potrivit, aproximativ 40 de minute.
Crema: 800 ml lapte se pun la fiert. Intr-un alt castron se amesteca bine galbenusurile cu zaharul, vanilia, faina si restul de 200 ml lapte, pana cand se obtine o compozitie bine omogenizata. Cand laptele fierbe, se adauga cealalta compozitie, amestecandu-se mereu, si se mai fierbe inca 2-3 minute, dupa care se pune crema la racit. Se bat albusurile spuma si se incorporeaza in crema foarte incet, numai dupa ce aceasta s-a racit complet.
Blatul se asaza pe o tava cu margini mai inalte, se insiropeaza bine si apoi se intinde uniform crema. Peste crema se asaza frisca intr-un strat de 1 cm. Prajitura se taie in patrate mai mari, dupa ce a stat o jumatate de ora la frigider.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *