Prajitura Bohema cu frisca

Retete culinare Prajituri / Dulciuri  |  0 comentarii

Ingrediente Prajitura Bohema cu frisca: Blat: 8 oua, 10 linguri zahar, 2 linguri apa, 4 linguri nuci macinate, 10 linguri faina, 2 linguri cacao, 1 praf de copt.
Spuma: 6 albusuri, 12 linguri zahar, 1 lingura otet.
Crema: 6 galbenusuri, 200 g cafea expresso (foarte concentrata), 12 linguri zahar, 300 g unt nesarat.
Siropul: 500 ml apa, 5 linguri zahar, vanilie sau rom dupa gust.
Topping: 500 ml frisca batuta cu putin zahar, ciocolata pentru razuit.

Mod de preparare:
8 galbenusuri se freaca cu 12 linguri zahar si se amesteca cu 200 ml cafea tare, se fierbe pe foc amestecind in continuu pina se ingroasa sa fie ca un "sosulet" (cam ca smintina lichida. Se pune la racit, acoperit cu folie de plastic. Racit complet, se amesteca cu 300 g unt frecat spuma, (se adauga pe rind in unt)
Se bat 8 albusuri pina se intaresc, se adauga 10 linguri zahar tos, continuind sa se bata cu telul sau mixerul, se adauga pe rind: 2 linguri apa, 8 galbenusuri, apoi se adauga 10 linguri faina amestecate cu 4 linguri nuca si cu praful de copt, se amesteca usor. Se coace blatul in tava unsa si infainata cam 20 de minute. 2. In timp ce se coace blatul se pune la foc sa fiarba 500 ml apa cu 5 linguri de zahar sa iasa un sirop in care se adauga, dupa ce a fiert, si cins se ia de pe foc, niste rom sau vanilie.
In timp ce se coace blatul se bat spuma cele 6 albusuri se adauga 12 linguri zahar, puse pe rind, si la sfirsit 2 lingura de otet. Dupa 20 de minute de copt, dupa ce e spuma de albusuri batute, se scoate rapid blatul din cuptor si se intinde spuma de pu deasupra, sa se acopere toate suprafata blatului in strat uniform. Se mai da cam pentru 18-20 de minute la cuptor, pina cind spuma de albus nu se mai lipeste de mina.
Se scoate blatul din cuptor si se desprinde usor cu spatula metalica de pe margini, si se goleste cu grija, numai pe marginile blatului, de jur imprejur, siropul fierbinte. Se lasa 1 ora sa se raceasca si insiropeze.
Racit si insiropat blatul se acopere cu o folie de aluminiu peste meringue (spuma de albus) se acopere cu o tava, se rastoarna pe o tava (spuma in jos), se acopere co o alta tava si se rastoarna a 2 oara pe alta tava, ca sa vina cu spuma in sus. Se ia folia de aluminiu si se arunca.
Peste meringue (spuma de albus) se intinde in strat uniform crema de cafea iar peste crema de cafea se pune frisca batuta spuma cu putin zahar. (ca sa se bata bine frisca trebuie sa fie foarte rece, la fel si castronul si batatoarele). Peste frisca se rade ciocolata.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *