Prajitura Bounti cu nuca de cocos
Pentru aluat 600 g faina tip 000 1 lingura mare de untura 250 g zahar 1 plic zahar vanilat 1 praf sare 1 lingurita bicarbonat de sodiu 1 galbenus ou 2 linguri mari de cacao lapte cat cuprinde sau lapte batut Crema I: 7 albusuri 250 g zahar 250 nuca de cocos Crema II: 6 galbenusuri 250 g zahar pudra 1 plic zahar vanilat 300 g ciocolata manaj neagra 250 g unt
Mod de preparare:
Se amesteca faina cu untura, se adauga zaharul, sarea, zaharul vanilat, bicarbonatul de sodiu, cacaua, galbenusul (albusul se pune intr-un vas in care se va face crema nr I) si laptele. Se framanta si se intind 2 foi. O tava dreptunghiulara se presara cu faina si se aseaza prima foaie. Intre timp se pregateste crema I: 7 albusuri se bat spuma, se adauga zaharul si se bate pana devine tare, se adauga cocosul si se amesteca de jos in sus. Se intinde crema pe prima foaie se aseaza peste ea a doua foaie si se pune in cuptor cald la 180C 40-50 min. Crema nr II: 6 galbenusuri se amesteca cu 250 g zahar pudra cu zaharul vanilat pe baie de aburi pana se ingroase, se adauga ciocolata menaj razuita (pe razatoarea cu gauri fine)si se amesteca pana se topeste ciocolata; se lasa la racit. Untul se freaca spuma, se incorporeaza in ea crema de galbenus si ciocolata si se intinde peste prajitura rece. Se presara cu mult cocos.
Posteaza un comentariu
Campurile marcate sunt obligatorii *
0 Comentarii la articol