Prajitura caramel cu piersici

Rețete de prăjituri și dulciuri  |  0 comentarii

Prajitura caramel simpla
Ingrediente:
Pentru aluatul de strudel: 100 g faina, o lingura ulei, un galbenus. Pentru garnitura: 1/2 baton de vanilie, 200 g smantana dulce (frisca nebatuta), 2 linguri zahar, 3-4 linguri migdale taiate felii.
Mod de preparare:
Aluatul: se amesteca faina, uleiul, galbenusul si 3-4 linguri de apa - mai intai cu mixerul, apoi cu mana - pana ce se obtine un aluat neted. Se acopera cu un castron incalzit si se lasa sa se odihneasca circa 30 de minute la temperatura camerei.
Garnitura: se taie batonul de vanilie pe lung si se rade miezul cu un cutit. Se pun la fiert smantana, zaharul, miezul si batonul de vanilie si se amesteca pana ce se ingroasa. Se scoate batonul si se incorporeaza migdalele taiate. Se intinde aluatul in forma de cerc (diametru 30 cm) si se asaza pe o tava tapetata cu hartie de copt. Marginile se indoaie circa 1/2 cm spre interior, formandu-se astfel de jur-imprejur o margine subtire si mai ridicata. Se toarna smantana cu vanilie si migdale peste aluat si se intinde pe toata suprafata. Se baga in cuptorul incins la 170 grade C si se coace 12-15 minute, pana ce devine crocant.
Cat este inca fierbinte, se taie bucati cu un cutit cu lama crestata.


Prajitura caramel cu piersici
Ingrediente:
1 kg de piersici (nu prea coapte), 150 g faina, 60 g unt, 150 g zahar, 4 oua, 20 bucati de zahar.
Mod de preparare:
Curatati piersicile de pielita, taiati-le in doua si scoateti-le samburii. Puneti sa se topeasca bucatile de zahar intr-o craticioara. Imediat ce se formeaza un zahar caramelizat de culoare aurie, varsati-l intr-o forma rotunda (care se desface), inclinand pe toate partile, pentru a o tapeta cu zaharul topit. Puneti piersicile in forma.
Porniti cuptorul. Spargeti ouale, separand albusurile de galbenusuri. Amestecati galbenusurile cu 150 g zahar, faina si untul topit. Bateti separat albusurile spuma si incorporati-le in galbenusuri.
Varsati aluatul in forma, peste piersici. Bagati la cuptor prajitura si lasati-o sa se coaca 45 de minute. Desfaceti forma, imediat dupa ce o scoateti din cuptor.
Serviti prajitura calduta sau rece, insotita de un vin alb, muscat.

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *