Prajitura cu biscuiti si doua creme

Rețete de prăjituri și dulciuri  |  0 comentarii

Ingrediente Prajitura cu biscuiti si doua creme : Blat: 6 linguri faina, 6 oua, 250 g zahar, 150 g nuca macinata, 2 linguri cacao, 1 plic praf de copt.
Creme: 3 oua, 3 linguri faina, 250 g zahar, 1 cana lapte, 1 pachet unt, 2 linguri cacao, 1 fiola esenta de vanilie, 100 g nuca de cocos + 1 lingurita nuca de cocos, 18 biscuiti,1 cana de cafea preparata.

Mod de preparare:
Freci galbenusurile cu zaharul, adaugi pe rând nuca, faina, cacaua, praful de copt stins cu otet si la urma incorporezi albusurile batute spuma. Torni compozitia de blat intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu faina si o coci la foc potrivit aproximativ 20 de minute. in acest timp, pregatesti cremele: Amesteci ouale cu faina, laptele, zaharul, apoi le fierbi pe baie de aburi pâna se ingroasa. Dai compozitia deoparte, o lasi sa se raceasca putin apoi adaugi untul frecat spuma si omogenizezi crema pe care o imparti in doua. in jumatate adaugi nuca de cocos, iar in cealalta pui cacaua si vanilia. Rastorni blatul racit pe o planseta, intinzi peste el crema de cocos, apoi biscuitii inmuiati in cafea, apoi intinzi crema de cacao. Presari 1 lingurita nuca de cocos si dai prajitura la frigider pentru 1 ora, dupa care o tai.

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *