Prajitura cu caise

Retete culinare Prajituri / Dulciuri  |  0 comentarii

Prajitura cu caise sau prune
Ingrediente: trei oua; 8 linguri zahar si 8 cu lapte; o cana cu faina; ulei 5 linguri; un pliculet de praf de copt;  un varf de cutit cu sare;  caise sau prune - aprox. jumatate de kg ; zahar pudra.
Mod de preparare:
Amestecati intr-o cratita galbenusurile celor trei oua, cu cinci linguri de zahar, adaugati alternativ, faina (amestecata cu praful de copt stins cu putin otet) si laptele. Adaugati uleiul si albusurile batute spuma cu trei linguri de zahar. Turnati compozitia intr-o tava unsa si pudrata cu faina si asezati fructele spalate si curatate. Coaceti prajitura la foc potrivit, aprox. 45 de min. Dupa ce ati scos-o de la cuptor presarati zahar pudra.


Prajitura cu caise
Ingrediente: 500 g caise, 2 oua mjlocii, 150 g unt sau margarina, 150 g zahar, 150 g faina, coaja rasa de la o lamaie, 5 linguri lapte, sare, 4 linguri dulceata de caise, zahar pudra, grasime si pesmet pentru forma.
Mod de preparare:
Se spala caisele, se rup in doua si se scot samburii.
Se prepara aluatul dupa cum urmeaza: se freaca bine untul cu zaharul si se adauga galbenusurile, dupa care se incorporeaza faina, coaja de lamaie, laptele si un varf de cutit de sare, iar la urma de tot - albusurile batute spuma.
Se unge o forma rotunda (cu diametrul de 26 cm), se presara pesmet, se scutura ca sa ajunga pe toate partile si se pune aluatul, ridicandu-l si peste marginea vasului. Se aseaza deasupra jumatatile de caise (cu gura in jos) si se ung pe deasupra cu dulceata de caise incalzita putin. Se da la cuptorul incins si se coace circa o ora la 175 grade C.
Se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca si se presara cu zahar pudra.


Prajitura cu caise si migdale
Ingrediente: Blat: - 500 g faina - 1 pachet drojdie uscata - 250 ml lapte - 80 g zahar - 2 oua - 100 g unt moale.
Mod de preparare:
Drojdia se amesteca cu putin lapte, o lingura de zahar si 3 linguri faina. Se lasa la dospit. Se amesteca apoi cu restul de lapte, untul moale, zaharul si faina. Coca se lasa 45 de minute la dospit apoi se intinde in tava unsa cu ulei si pudrata cu faina. Deasupra se pun caisele si se coace la foc potrivit circa 45-50 de minute. Prajitura calda se unge cu gem si se presara cu migdale. Inainte de a fi taiata se lasa sa se raceasca complet in tava.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *