Prajitura cu capsuni

Retete culinare Prajituri / Dulciuri  |  0 comentarii

Prajitura cu capsuni (I)
Ingrediente:
300 g capsuni 250 g iaurt 250 g frisca 200 ml sirop de capsuni 125 g faina 125 g gris 100 g gem capsuni 100 g zahar tos 60 g unt 15 g zahar pudra vanilat 2 oua 1/2 plic praf de copt 10 ml esenta de rom
Mod de preparare:
Se inmoaie untul intr-un castron. Se amesteca cu iaurtul, ouale si zaharul tos, esenta de rom, faina si grisul. Se tapeteaza o forma de prajituri cu hartie pergament si se toarna aluatul pentru prajitura cu capsuni. Se pune la copt 40 - 50 minute, intorcandu-se tava dupa primele 30 minute. Dupa ce se raceste, blatul se taie in doua. Se unge o jumatate cu gem, se pune deasupra cealalta jumatate. Se insiropeaza blatul cu sirop de capsuni, apoi se acopera cu frisca. Peste frisca se pun capsunile. Se pune intr-o sita fina zaharul vanilat si se pudreaza prajitura cu capsuni.


Prajitura cu capsuni (II)
Ingrediente:
250 g iaurt, 2 oua, 100 g zahar, 60 g unt, 125 g faina, 125 g gris, 1/2 pachet de praf de copt, 3 linguri de gem de capsuni, 250 g frisca, 300 g capsuni mici, o lingura de zahar pudra.
Mod de preparare:
 Se Incalzeste dinainte cuptorul. Se amesteca iaurtul cu ouale, zaharul si untul Inmuiat. Se adauga faina, grisul, praful de copt si se amesteca bine. Se pune aluatul Intr-o forma de tort unsa cu grasime si se pune la copt vreme de 45 de minute.
Se lasa blatul la racit si se taie In doua pe lat. O jumatate se unge cu gem, cealalta se pune deasupra. Se Intinde un strat de frisca peste blatul superior.
Se trec capsunile prin jet de apa (puse Intr-o sita) si se lasa sa se scurga. Se curaţa de frunzuliţe si se taie In doua (daca sInt mari). Se pun peste frisca, fruct lInga fruct, si se presara cu zahar pudra.


Prajitura cu capsuni (III)
Ingrediente:
500 g faina, 250 g unt sau margarina, 250 g zahar, 2 galbenusuri, 1 vIrf de cuţit sare, grasime pentru uns tava, 1/2 l lapte, 100 g zahar, 1 plic zahar vanilat, 1 plic praf de budinca (de vanilie), 1,5 kg capsuni, 100 g migdale taiate felii.
Mod de preparare:
Se framInta repede un aluat din faina, unt sau margarina, zahar, galbenusuri si sare, se face o bila, se Inveleste Intr-o folie de plastic si se ţine o ora la frigider.
Se Incinge cuptorul la 180 grade C. Se unge o forma cu unt sau margarina, se Intinde In ea aluatul si se coace aproximativ 20 de minute.
Se iau din lapte 5 linguri In care se dizolva praful de budinca si zaharul, se Incorporeaza puţin cIte puţin, In laptele fierbinte, se lasa sa dea In clocot si apoi sa se raceasca. Se Intinde un strat de budinca peste aluatul copt, se acopera cu capsunile Intregi sau taiate In doua si se presara deasupra feliuţele de migdale.


Prajitura cu capsuni sau fragi
Ingrediente:
6 oua, 8 linguri zahar, 150 g amidon alimentar.
Pentru crema: 200 g unt, 1 kg capsuni sau fragi, 300 g zahar.
Mod de preparare:
Se bat albusurile spuma cu un virf de cutit de sare, pina se ingroasa, apoi se adauga zaharul si galbenusurile, batindu-se in continuare. La urma se adauga amidonul sub forma de ploaie. Se coace in tava unsa si tapetata. Dupa racire se taie in 2 din grosime.
Crema: se freaca untul spuma cu zaharul si se adauga capsunile sau fragutele intregi, amestecindu-se usor. Aceasta compozitie se pune intre foile pandispanului. Deasupra se presara zahar pudra.
Se consuma rece.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *