Prajitura cu foi de pricomigdale si vanilie

Rețete de prăjituri și dulciuri  |  0 comentarii

Ingrediente Prajitura cu foi de pricomigdale si crema de vanilie:
500 g zahar, 500 g nuci macinate, 2 pachete unt, 1 cana lapte, 4 pachete zahar vanilat, 6 linguri zeamil sau faina, 10 oua,zahar farin.

Mod de preparare:

Blaturile: 10 albusuri se bat bine cu 500 g zahar, turnat putin câte putin, apoi se adauga 500 g nuci macinate. Compozitia se Imparte In doua si se toarna In tava unsa cu margarina si tapetata cu pesmet. Se foloseste tava mare pentru aragaz cu 4 ochiuri si compozitia se toarna In tava, nu pe dosul ei. Se coace la foc potrivit, pâna ce blatul se usuca putin si se Ingalbeneste pe margini.
Crema: Se freaca bine 10 galbenusuri cu 6 linguri de zahar, se adauga 6 linguri de zeamil (sau faina) si o cana cu lapte (250 ml) si se fierb, amestecând mereu, pâna se obtine o crema mai groasa. Se lasa sa se raceasca putin si se adauga cele 2 pachete de unt si 4 plicuri de zahar vanilat. Se Intinde crema rece Intre foi, se apasa putin foaia de deasupra (usor) si se lasa la rece. Se pudreaza cu zahar farin.
Se poate face 1/2 din compozitie, deci numai o foaie, care se taie In doua. 

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *