Prajitura cu fulgi si coacaze
Mod de preparare:
Foetajul se dezgheata la temperatura camerei, se asaza într-o tava stropita cu apa rece, se înteapa cu o furculita pe toata suprafata, ca sa nu mai creasca, si se introduce în cuptor. Se coace la foc mediu spre iute pîna cînd devine auriu si a crescut putin.
Într-un ibric, se amesteca apa cu 90 g zahar tos si se fierbe. Se lasa la racit, se adauga esenta de rom dupa gust, doua pliculete de zahar vanilinat si se însiropeaza blatul de foetaj.
Budinca se prepara conform instructiunilor de pe plic, se amesteca bine cu 60 g zahar si se lasa la racit.
Frisca se mixeaza, se amesteca bine cu budinca rece, coacazele spalate si scurse de apa.
Se întinde crema peste foaia de foetaj, se presara fulgii de porumb si se introduce la rece pentru minimum 30 de minute.
În siropul pentru blat, se poate adauga si pudra de scortisoara.
Posteaza un comentariu
Campurile marcate sunt obligatorii *
0 Comentarii la articol