Prajitura cu gutui
4 gutui, 350 g miere, 140 g zahar tos, 270 g faina, praf de copt, 3 oua, pudra de anason, pudra de ghimbir, 1 lingurita pudra de scortisoara, 75 g unt, 2 pliculete zahar vanilinat, sare, 1 lamîie, frisca.
Mod de preparare:
Într-o oala se pun la topit mierea si 40 g zahar tos, apoi se lasa la racit. Într-un vas mai mare, se mixeaza ouale cu zaharul vanilinat si un praf de sare.
Se adauga un pliculet cu praf de copt, un vârf de cutit cu pudra de ghimbir si un vîrf de cutit cu pudra de anason, jumatate din pudra de scortisoara, mierea calduta si faina.
Se mixeaza totul, se toarna într-o tava tapetata cu hîrtie de copt unsa cu unt, se introduce în cuptor si se coace 45 de minute la foc mediu.
Gutuile se spala, se curata de coaja, se taie în felii subtiri si se stropesc cu sucul de lamîie.
Într-o cratita, se topeste zaharul tos ramas, se adauga untul, restul de scortisoara si se lasa sa fiarba putin.
Se adauga feliile de gutui, se amesteca si se prajesc pâna când s-au înmuiat. Se servesc alaturi de prajitura rece, taiata în felii subtiri.
Peste prajitura, se poate sprita frisca si se pudreaza cu scortisoara.
Posteaza un comentariu
Campurile marcate sunt obligatorii *
0 Comentarii la articol