Prajitura cu mango

Rețete de prăjituri și dulciuri  |  0 comentarii

Ingrediente Prajitura cu mango : 400 g faina, 130 g unt, 150 g zahar tos, 50 g zahar brun, 2 bucati mango, 2 oua, miere, zahar vanilinat, pudra de scortisoara, esenta de rom, praf de copt, 1/4 lingurita de sare, 1 lamîie, înghetata, frisca, nuca de cocos.

Mod de preparare:
Bucatile de mango se curata de coaja si sîmbure, se taie în cubulete si se pun într-un castron.
Într-o tigaie, se topesc 30 g unt si 30 g zahar. Se adauga fructele, sucul de lamîie si se calesc pîna cînd se înmoaie. Se ia tigaia de pe foc si se lasa fructele sa se raceasca.
Restul de unt, zahar tos si doua pliculete cu zahar vanilinat se amesteca bine cu ouale si se mixeaza pîna cînd rezulta o crema lichida.
Se adauga o lingura de miere, o lingurita de pudra de scorti­soara, o lingurita de esenta de rom, un pliculet cu praf de copt si sarea.
Se presara faina cernuta, se mi­xeaza, se adauga fructele ra­cite si se amesteca bine cu o lingura.
Se toarna compozitia într-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina, se presara zaharul brun, se introduce în cuptor si se coace 45-60 de minute.
Se poate servi cu înghetata sau frisca amestecata cu nuca de cocos.

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *