Prajitura cu martipan
Mod de preparare:
Într-un castron, se amesteca apa fierbinte cu trei linguri de cacao si se lasa la racit. Zaharul tos, doua pliculete cu zahar vanilinat, 100 g unt si sarea se mixeaza într-un bol.
Se adauga ouale, cacaua dizolvata în apa si praful de copt. Se mixeaza, se adauga faina si se amesteca. Se tapeteaza o tava cu hîrtie pentru copt prajituri unsa cu ulei si se toarna compozitia.
Se coace la foc mediu 30 de minute, încercînd cu o scobitoare daca este gata. Se scoate din cuptor, se lasa la racit cinci minute, apoi se îndeparteaza hîrtia.
Într-un bol, se pun untul si cacaua ramasa, zaharul pudra si esenta de rom. Se mixeaza totul pîna cînd devine o crema pufoasa.
Se acopera cu folie de plastic si se introduce la rece pentru 30 de minute. Se taie blatul în trei foi, se ung cu crema, se presara caise confiate si martipan ras.
Se suprapun foile, se ung cu crema si se decoreaza cu menta.
La crema, se mai poate adauga si lapte dulce, adaugand înca doua linguri de cacao.
Posteaza un comentariu
Campurile marcate sunt obligatorii *
0 Comentarii la articol