Prajitura cu piersici

Rețete de prăjituri și dulciuri  |  0 comentarii

Ingrediente Prajitura cu piersici: 1 kg piersici,1/2 cana de zahar, 2 oua,1/2 pliculet praf de copt, 1/2 pliculet amoniac, coaja rasa si zeama de la o lamaie, 1/2 pahar apa minerala, 5 cani faina.

Mod de preparare:
 Se amesteca margarina cu zaharul si galbenusurile pana se obtine o crema, care se pune peste faina. Se adauga praful de copt si amoniacul stinse cu zeama de lamaie, coaja rasa de lamaie si se framanta aluatul pana se desprinde de pe maini. Se lasa 10 minute sa se odihneasca.
antre timp, se spala piersicile, li se scot samburii fara sa se desfaca an doua, apoi se taie felii rotunde.
Se antinde aluatul antr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu faina, apoi se aseaza feliile de piersici una langa alta si se da prajitura la cuptor. Se da focul tare an primele 10 minute, apoi se lasa potrivit.
an acest timp, se bat albusurile spuma. Cand prajitura este pe jumatate coapta, se scoate si se toarna albusurile. Se mai da la cuptor pentru anca 15 minute.
Prajitura se taie numai dupa ce s-a racit.

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *