Prajitura cu pricomigdale si branza de vaca

Rețete de prăjituri și dulciuri  |  0 comentarii

Ingrediente Prajitura cu pricomigdale si branza de vaca:
60 g pricomigdale maruntite în mixer (se gasesc în comert), 100 g unt.
Umplutura: 500 g brînza de vaca, 2/3 ceasca zahar tos fin, 1 lingurita esenta de vanilie, 1-2 linguri zeama de lamîie, 4 oua.
Cuvertura: 1 ceasca smîntîna acrisoara, 1/2 lingurita esenta de vanilie, 3 lingurite zeama de lamîie, 1 lingura zahar pudra, nucsoara macinata.

Mod de preparare:
Se topeste untul si se amesteca bine cu pricomigdalele maruntite. Se tapeteaza o forma rotunda cu diametrul de 22 cm (fundul) cu hîrtie pentru copt, se unge cu ulei (inclusiv peretii) si se lipesc pricomigdalele maruntite în tot interiorul formei, care sa da apoi 20 de minute la frigider.
Se încinge cuptorul la 180 grade C. Se freaca brînza de vaca (cu mixerul) cu esenta de vanilie, zaharul tos si zeama de lamîie pîna ce devine neteda, se adauga - pe rînd - cele 4 oua, amestecînd bine de fiecare data, se toarna umplutura de brînza peste aluatul racit si se da prajitura 45 de minute la cuptor, pîna ce se întareste.
Se amesteca bine smîntîna cu zaharul, esenta de vanilie si zeama de lamîie, se toarna peste prajitura calda, se presara cu nucsoara si se mai da 7 minute la cuptor. Se lasa sa se raceasca în cuptor si se baga la frigider.
Varianta pentru cuvertura: Întindeti peste prajitura un strat de frisca batuta (aproximativ o ceasca), presarati deasupra afine si jumatati de capsuni si, peste fructe, zahar pudra.

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *