Prajitura cu smochine

Retete culinare Prajituri / Dulciuri  |  0 comentarii

Ingrediente Prajitura cu smochine: 450 ml lapte dulce, 4 oua, 100 g zahar tos, 140 g faina, 20 g cacao, 3 linguri cu miere, 100 ml ulei, esenta de rom, un praf de sare, zahar vanilinat, praf de copt, pudra de scortisoara, 1 plic cu crema de vanilie instant, smochine, cuisoare.

Mod de preparare:
Crema se prepara conform instructiunilor de pe plic, apoi se introduce la rece. Galbenusurile se mixeaza impreuna cu zaharul tos si cu doua pliculete cu zahar vanilinat pana cand isi dubleaza volumul. Albusurile se mixeaza impreuna cu sarea pana cand nu mai cad de pe bratele mixerului. Se amesteca galbenusurile cu uleiul, cacaua, mierea, esenta de rom, o jumatate de pliculet cu praf de copt si scortisoara. Se adauga faina, se mixeaza in continuare, apoi se adauga albusurile si se amesteca cu o lingura de lemn.
Se tapeteaza o forma de chec cu hartie pentru prajituri, se toarna compozitia si se introduce tava in cuptor. Rece, se taie in felii subtiri, se ung cu crema de vanilie si se asaza felii de smochine. Se introduce la rece pentru 30 de minute, apoi se serveste.
Se poate adauga si pudra de cuisoare.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *