Prajitura cu visine
Ingrediente: 350 g unt, 320 g zahar tos, 6 oua, 100 g ciocolata alba, 1 borcan mare de compot de visine, 1 pliculet praf de copt, esenta de vanilie, 2 pliculete zahar vanilinat, 80 g zahar pudra, sare, 1 lamiie, frisca, sirop de visine.
Mod de preparare:
Visinele se scot din borcan, se curata de simburi si se pun intr-o strecuratoare.
intr-un castron se mixeaza zaharul tos cu un praf de sare si ouale pana cand devin ca o crema fina si nu se mai simte zaharul.
Se adauga coaja si sucul de lamiie, o lingura de esenta de vanilie, praful de copt si faina.
Se mixeaza totul, se adauga ciocolata alba taiata in bucatele si se toarna compozitia intr-o tava unsa cu unt si presarata cu faina. Se niveleaza cu lingura, se aseaza visinele date prin faina si se introduce tava in cuptor.
Se coace 35-45 de minute la foc mediu spre iute, se scoate si se lasa sa se raceasca.
Zaharul pudra se amesteca bine cu zaharul vanilinat si, cand prajitura este calduta, se presara pe toata suprafata.
Se poate servi cu frisca sau cu sirop de visine.
Prajitura cu visine si cirese
Ingrediente: 500 g mascarpone, 250 g brinza de vaca, 250 ml frisca, 125 ml iaurt, 6 oua, 320 g zahar tos, 300 g visine, 300 g cirese, zahar vanilinat, 180 g faina, 1/2 lingurita de sare, 5 g gelatina, menta, ulei.
Mod de preparare:
Gelatina se pune la inmuiat in apa rece, apoi se topeste la bain-marie. Ouale se mixeaza impreuna cu 180 g zahar tos, doua pliculete cu zahar vanilinat si sarea, pina cind isi dubleaza volumul.
Se adauga faina, se amesteca si compozita rezultata se toarna intr-o tava tapetata cu hirtie de copt unsa cu ulei.
Se introduce in cuptor si se coace la foc mediu circa 10-15 minute. Se indeparteaza hirtia, se taie blatul in doua foi si se lasa la racit.
intr-un vas mai mare, se amesteca iaurtul, brinza mascarpone, brinza de vaca si zaharul tos ramas.
Se mixeaza pina cind nu se mai simte zaharul, se adauga frisca mixata, gelatina racita si se amesteca.
Se pune o parte din crema peste o foaie, se suprapune cealalta foaie si se unge cu restul de crema. Se decoreaza cu cirese si visine fara simburi si menta.
Daca nu avem cirese si visine proaspete, putem folosi fructe din compot.
Posteaza un comentariu
Campurile marcate sunt obligatorii *
0 Comentarii la articol