Prajitura in patru parti

Rețete de prăjituri și dulciuri  |  0 comentarii

Ingrediente Prajitura in patru parti: 250 g oua (cantarite in coaja), 250 g unt topit + o lingurita de unt proaspat, 250 g zahar, 250 g faina + o lingura de faina, 2 linguri de zahar vanilat.

Mod de preparare:
Porniti cuptorul. Spargeti ouale, separand albusurile de galbenusuri. Bateti galbenusurile si zaharul in mixer, pana ce obtineti o crema fina. Adaugati untul topit si mixati din nou, apoi adaugati faina, mixand cu intreruperi (putin cate putin), pana se obtine un produs omogen.
Separat, bateti albusurile spuma si incorporati-le delicat in aluat, amestecand cu o lingura de lemn.
Ungeti cu unt si presarati cu faina o forma dreptunghiulara de chec. Puneti aluatul inauntru si bagati forma la cuptor, vreme de 45 de minute. Verificati daca e gata cu ajutorul unui pai sau cu o macaroana (varful trebuie sa iasa uscat din aluat). Scoateti prajitura din forma si lasati-o sa se raceasca pe un gratar. Presarati-o cu zahar praf vanilat.

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *