Prefectul Gheorghe Davidescu se plange ca Asociatia Zamfiresti continua sa faca presiuni pentru a defrisa din padurea Trivale din Arges

Stiri Arges  |  0 comentarii

Gogu: Au vrut sa ne vanda cu 40 euro/mp din Padurea Trivale!

Prefectul Gheorghe Davidescu se plange ca Asociatia "Zamfiresti", formata din proprietarii, cel putin deocamdata, a unor suprafete din padurea Trivale, continua sa faca presiuni pentru a defrisa o parte din suprafata.
Astfel, a aparut o noua aprobare, venita pe masa prefectului si Directiei Silvice prin care se permite defrisarea a 600 metri patrati de padure pentru...construirea unei gradinite. Nu de alta, dar daca cu biserica nu le-a mers, poate cu gradinita in padure ar putea, s-au gandit o parte dintre proprietari. Si mai mult, prefectul sustine ca acestia chiar au luat in bataie de joc Prefectura si Directia Silvica, transmitandu-le o oferta, valabila 30 de zile, de vanzare a terenurilor, cu suma de 40 euro/mp, "din moment ce prefectura considera ca padurea nu poate fi defrisata, desi terenul le apartine, considerandu-se de interes public".
Desigur ca prefectura a refuzat oferta, dar tupeul de care s-a dat dovada l-a siderat pe prefect. Altfel, grupul de lucru constituit din ordinul sau va finaliza pe 26 octombrie documentatia necesara pentru declararea padurii Trivale ca si rezervatie naturala. Documentatia va ajunge intai la Academia Romana, la comisia pentru monumentele naturii, urmand ca apoi sa ajunga pe masa parlamentarilor spre dezbatere, fiind posibil ca pana la sfarsitul anului proiectul sa devina lege.

Sursa: epitesti.ro

23.09.2010


Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *