Preot retinut pentru contrabanda cu tigari

Stiri Suceava  |  0 comentarii

Preot retinut pentru contrabanda cu tigari

In urma unui denunt si a unor perchezitii ulterioare, Parchetul de pe lânga Tribunalul Suceava a decis retinerea lui Gheorghe Pânzaru, de 36 de ani, preot paroh al Bisericii din satul Vascauti, comuna Musenita, pentru dare de mita si contrabanda
Preotul paroh al Bisericii din Satul Vascauti a fost retinut ieri de procurori dupa ce a fost prins ca a organizat o actiune de contrabanda de anvergura cu tigari pe frontiera verde, la granita româno – ucraineana, pe raza comunei Musenita. Parchetul de pe lânga Tribunalul Suceava a efectuat urmarirea penala în aceasta cauza, care are ca obiect savârsirea infractiunilor de dare de mita si contrabanda, ca urmare a unui denunt adresat DGA - Serviciul Judetean Anticoruptie Suceava.
Urmarirea penala l-a vizat pe Gheorghe Pânzaru, preot paroh al Bisericii din satul Vascauti, comuna Musenita, care l-a contactat de mai multe ori pe un agent de politie de la IJPF Suceava, caruia i-a oferit o suma importanta de bani pentru a-i facilita introducerea în tara, peste fâsia verde a frontierei româno – ucrainene, în zona Musenita, a unei cantitati de 36.950 de pachete de tigari de fabricatie ucraineana. Este vorba despre 17.840 de pachete de tigari Viceroy, 17.480 de pachete de tigari More si 1.630 de pachete de Ronson.
În noaptea de luni spre marti, parintele Pânzaru împreuna cu alti complici au introdus aceasta importanta cantitate de tigari peste fâsia verde a frontierei de stat a României, care a fost identificata de organele de urmarire penala cu ocazia efectuarii perchezitiilor domiciliare autorizate de instanta de judecata la domiciliul sau si al celorlalti complici.
Întreaga activitate infractionala a preotului Gheorghe Pânzaru a fost monitorizata de o echipa operativa condusa de procuror, formata din lucratori de politie judiciara din cadrul SJA Suceava si alti specialisti din cadrul IJPF Suceava. Tinând cont de natura infractiunilor, de modul de actiune, de participatiile penale si de consecintele produse, Gheorghe Pânzaru a fost retinut, ieri dupa amiaza, de procurorii Parchetului de pe lânga Tribunalul Suceava pe o perioada de 24 de ore, urmând ca organele de urmarire penala sa dispuna cu privire la necesitatea luarii altor masuri preventive.


sursa: obiectivdesuceava.roComentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *