Primaria Brasov face un parc tehnico-stiintific pe platforma Rulmentul

Stiri Brasov  |  0 comentarii

Primaria Brasov face un parc tehnico-stiintific pe platforma Rulmentul

Primaria Brasov intentioneaza sa dezvolte pe platforma Rulmentul SA, împreuna cu Universitatea Transilvania Brasov si cu Camera de Comert si Industrie Brasov, un parc tehnico-stiintific. Investitia pentru prima faza a proiectului, care va fi cofinantata din fonduri europene, este evaluata la 20 de milioane de euro, proiectul putând fi mai apoi extins în mai multi pasi. Primarul Brasovului, George Scripcaru, a anuntat ca proiectul ar putea fi conturat într-o perioada de un an si jumatate - doi ani.
Primarul a mai aratat ca varianta construirii parcului pe terenul de la Rulmentul este una viabila, având în vedere ca acesta nu a putut fi valorificat de catre lichidatorii companiei. Planul Primariei prevede ca imobilele existente vor fi modernizate, eficientizate sau dezactivate, iar proiectul va include si constructia unor unitati noi, pe componentele specifice ale programului. Totusi, Scripcaru a exclus orice componenta imobiliara, unul dintre motive fiind locatia improprie a terenului.
La începutul acestui an, lichidatorii companiei Rulmentul au vândut firmei Sigur Imob SRL Brasov, la a treia încercare, un teren de opt hectare din fosta platforma industriala, pentru 2,6 milioane euro, pret cu 50% mai redus fata de prima evaluare a activului, precum si sectia energetica a societatii, pentru 400.000 de euro. Cumparatorii sunt interesati sa realizeze aici o fabrica de rulmenti radianti, dar situatia terenului este putin „în ceata”, dupa ce un cetatean german a revendicat activele amintite.

sursa: bzb.roComentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *