Primaria stinge din becuri pe aproape 100 de strazi din Sibiu - Ziare Sibiu

Stiri Sibiu  |  0 comentarii

Primaria stinge din becuri pe aproape 100 de strazi din Sibiu

Municipalitatea face, astfel, o economie de sute de kilowati pe ora, la consumul de curent. Becurile vor lumina în sistem „zig-zag“, în municipiul Sibiu, pentru a reduce consumul de energie aferent iluminatului public.
Pentru a scadea costul facturilor, administratia locala a luat masura de a reduce consumul de energie aferent iluminatului public, prin reducerea numarului de becuri care functioneaza pe arterele unde corpurile de iluminat sunt suficient de dese pentru a permite, totusi, o iluminare suficienta a zonei. „În mai multe zone, un bec va fi aprins, iar pe urmatorul stâlp, becul va fi stins“, a explicat Mirela Gligore, din cadrul Biroului de Presa al Primariei Sibiu.
Pe unele strazi, masura a fost deja aplicata, iar pe altele intra în vigoare pe viitor. Economia facuta de autoritatile locale este destul de însemnata. „Daca înainte de aceasta reducere, într-o ora de functionare a iluminatului public, se consumau 620,11 kW/ora, dupa aplicarea masurii, economia realizata este de 279,45 kW/ora“ , a mai precizat Mirela Gligore.

sursa: Adevarul

15.11.2010

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *