Proces verbal sigilare

Proces Verbal   |  0 comentarii

Potrivit ordinului 2861/2009 procesul verbal de sigilare se intocmeste ori de cate ori este nevoie si tinand cont de urmatoarele:

In vederea bunei desfasurari a operatiunilor de inventariere, administratorii, ordonatorii de credite sau alte persoane care au obligatia gestionarii entitatii trebuie sa ia masuri pentru crearea conditiilor corespunzatoare de lucru comisiei de inventariere, prin dotarea comisiei de inventariere cu mijloace tehnice de calcul si de sigilare a spatiilor inventariat.

Printre principalele masuri organizatorice care trebuie luate de catre comisia de inventariere se numara si inchiderea si sigilarea spatiilor de depozitare, in prezenta gestionarului, ori de cate ori se intrerup operatiunile de inventariere si se paraseste gestiunea.

Documentele intocmite de comisia de inventariere raman in cadrul gestiunii inventariate in locuri special amenajate (fisete, casete, dulapuri etc.), incuiate si sigilate. Presedintele comisiei de inventariere raspunde de operatiunea de sigilare.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *