Profesorii vor lua aceleasi salarii ca acum patru ani - Ziare Bucuresti

Stiri Bucuresti Ilfov  |  0 comentarii

Profesorii vor lua aceleasi salarii ca acum patru ani

Dascalii plecati în vacanta de vara vor avea o surpriza neplacuta la întoarcere: se vor trezi cu mult mai putini bani pe fluturas.
Profesorii si-au încasat deja salariile pe iulie si august, perioada concediului, dar începutul anului scolar va aduce banii taiati cu 25%, asa cum a decis Parlamentul la sfârsitul lunii iunie.
De fapt, reducerea a operat începând cu salariul aferent lunii iulie, dar cum acesta a fost deja încasat integral, în avans, abia în septembrie vor vedea dascalii cu cât au ramas în mâna.
Secretarul general al Federatiei Sindicatelor libere din Învatamânt, Liviu Pop, spune ca profesorii au ramas, la începutul anului, fara salariul de merit (15%), iar taierea de 25% îi va aduce pe oameni la salariile din 2006. „De exemplu, un profesor debutant cu studii superioare avea, cu tot cu salariul de merit, în 2009, 938 de lei net. Acum va ajunge la 618 lei. Un profesor cu peste 25 de ani vechime si gradul I care avea în 2009 un salariu net de 1.891 lei, va ramâne cu 1.239 de lei“, arata Liviu Pop.

sursa: adevarul.ro

29.07.2010
Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *