Proiect turistic de peste 40 de milioane de euro la Arieseni - Ziare Oradea

Stiri locale Bihor  |  0 comentarii

Proiect turistic de peste 40 de milioane de euro la Arieseni

O firma din Oradea intentioneaza sa dezvolte, in anii urmatori, un proiect turistic in statiunea Arieseni, in valoare de peste 40 de milioane de euro, Planul Urbanistic Zonal al viitoarei investitii fiind aprobat, joi, de consilierii judeteni din Alba.
Potrivit proiectului prezentat Consiliului Judetean Alba, firma isi propune sa dezvolte investitia intre Varful Piatra Graitoare (1.640 de metri altitudine) si Pasul Vartop (1.120 de metri altitudine), in comuna Arieseni, la limita judetelor Alba si Bihor. Investitorul vrea sa amenajeze 21 de partii de schi cu dificultate diferita si cu o lungime totala de 15,4 kilometri.
In prezent, la Arieseni exista doua partii de schi, una in lungime de circa 800 de metri, iar a doua de aproximativ 450 de metri.Pe langa aceste partii, in Alba mai exista un complex turistic amenajat in zona Poarta Raiului din Muntii Sureanu, care are sapte partii de schi. In apropiere nu exista insa suficiente spatii de cazare, iar o parte a drumului care face accesul in zona este greu practicabila.

Sursa: cotidianul.ro

27.08.2010

 Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *