Pulpa de miel cu morcovi si praz

Retete culinare Paste  |  0 comentarii

Ingrediente Pulpa de miel cu morcovi si praz : 800 g pulpa de miel (fara os), sare, piper macinat, 3 linguri ulei de masline, 2 foi de dafin, 4 boabe ienupar, 1 lingurita piper boabe, 1 lingura boabe de mustar, 3 cuisoare, 1 crenguta rozmarin, 1 crenguta cimbru, 1 legatura patrunjel verde, 1/2 lingurita praf de ardei iute, 1/2 lingurita chimen pisat, 1/2 l concentrat de legume (Knorr+apa), 2 tulpini de praz, 500 g morcovi, 2 cepe, 1 catel de usturoi, 1 lingura amidon.

Mod de preparare:
1. Se spala carnea sub jetul de apa, se zvanta, se taie bucati potrivite, se sareaza si se pipereaza. 2. Se-ncinge uleiul intr-o cratita si se calesc bucatile de carne, intorcandu-le mereu, pana ce incep sa prinda culoare. 2. Intr-o piulita, se zdrobesc mirodeniile - dafinul, boabele de piper si de mustar, cuisoarele, rozmarinul si cimbrul. š Se alege patrunjelul, se spala, se toaca marunt, se presara peste carne si se lasa putin sa se dunstuiasca. ş Se adauga ardeiul iute, chimenul si mirodeniile maruntite, se acopera cu zeama de zarzavat si se fierb 50-60 de minute la foc potrivit. Ď Intre timp, se curata prazul si morcovii si se taie rondele sau cubulete, iar ceapa si usturoiul se toaca marunt. - Morcovii, ceapa si usturoiul se pun in cratita si se fierb impreuna cu carnea inca 10-15 minute. La sfarsit, se incorporeaza si prazul, care se lasa si el sa se patrunda circa un sfert de ora. Se mai gusta o data mancarea de sare si piper, se ingroasa sosul cu amidonul diluat cu putina apa rece.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *