Puncte mobile de colectare a cererilor pentru pasapoartele electronice

Acte necesare  |  0 comentarii

56 de puncte mobile de colectare a cererilor pentru paşapoartele electronice vor fi deschise la nivel naţional în următoarele două luni, a declarat miercuri pentru NewsIn şeful Direcţiei Generale de Paşapoarte, chestorul Aurel Sime.

Termenul de eliberare a actelor de călătorie va fi similar cu cel din Bucureşti, adică 14 zile lucrătoare, a mai spus şeful Direcţiei Generale de Paşapoarte.

Potrivit chestorului Aurel Sime, şapte astfel de puncte de lucru sunt deja funcţionale în localităţi din judeţele Galaţi, Arad, Hunedoara, Maramureş, Neamţ şi Harghita şi au primit câteva mii de cereri, iar în zilele următoare alte patru vor fi operaţionalizate în judeţele Bihor şi Sălaj. "Punctele mobile au fost concepute şi vor fi poziţionate pentru a veni în sprijinul cetăţenilor, astfel încât nimeni să nu parcurgă o distanţă foarte mare, un drum obositor, pentru a solicita un paşaport. Tot de aici pot fi ridicate actele de călătorie, iar termenul de editare rămâne ca în toată ţara, de 14 zile lucrătoare. Practic, aceste puncte mobile pentru depunerea cererilor vor fi amplasate în localităţi mai îndepărtate de oraşele reţedinţă de judeţ, unde există serviciu de profil, şi vor deservi întreaga zonă", a declarat chestorul Sime.

Şeful Direcţiei Generale de Paşapoarte a precizat că punctele mobile vor funcţiona cu program săptămânal în spaţii puse la dispoziţie de autorităţile administrative locale. Informaţii în acest sens pot fi găsite pe site-urile prefecturilor din fiecare judeţ sau de pe site-ul Direcţiei Generale de Paşapoarte. Vezi Acte necesare pentru pasaport

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *