Punctele de lucru din Sibiu ale bancilor risca sa fie inchise - Ziare Sibiu

Stiri Sibiu  |  0 comentarii

Punctele de lucru din Sibiu ale bancilor risca sa fie inchise

Inspectorii de la Protectia Consumatorului Sibiu au pornit „vanatoarea" bancilor care nu respecta OUG 50/2010. Daca nu isi vor remedia problemele, la urmatoarea vizita vor primi inchiderea temporara a activitatii, pentru sase luni de zile.
Sase puncte de lucru ale unor banci au primit deja vizita oamenilor legii, dupa ce zeci de sibieni au reclamat faptul ca li se percep tot felul de comisioane ilegale. „Noi primim zilnic cel putin zece plangeri de la sibienii care au credite si am mers deja in controale. Sase puncte de lucru au fost verificate si am descoperit ca nu sunt respectate prevederile ordonantei 50/2010 care elimina comisioanele de risc si cel de rambursare. Noi am aplicat deja 4 amenzi, fiecare in cuantumul a cate 10 mii de lei si am dat un avertisment", spune Ioan Bara, comisarul sef de la protectia consumatorului.
Acesta sustine ca bancile nu respecta nicio lege. „Sunt banci care, pentru un singur cont, percep cel putin doua comisioane, fara a informa clar despre acestea. Am descoperit mai multe nereguli legate de lipsa de informare precontractuala si aplicarea comisionul de risc.", spune Bara. El mai spune ca nicio banca nu este momentan in regula, iar reclamatiile curg pentru absolute toate.

Sursa: Adevarul.ro

22.09.2010Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *