Păstrăv înăbuşit - retete culinare romanesti si internationale
2 păstrăvi (a 600 g fiecare), 2 roşii, 2 morcovi, 1 ceapă, miezul unei rădăcini de ţelină, 1 crenguţă cimbru, 100 ml vin alb, 30 g unt, 1 lingură ulei de măsline, sare, piper.
Curăţaţi păstrăvii, spălaţi-i, ştergeţi-i cu un şervet, daţi-le un praf de sare şi de piper şi puneţi-i la rece în frigider.
Opăriţi roşiile, curăţaţi-le de pieliţă şi de seminţe (prin presare) şi tăiaţi-le bucăţele. Curăţaţi morcovii de coajă şi tăiaţi-i rondele. Tocaţi mărunt ceapa şi tăiaţi lamele fine ţelina curăţată.
Puneţi toate legumele într-o tigaie mare, adăugaţi untul şi uleiul de măsline, presăraţi sare, piper şi frunzuliţe de cimbru, acoperiţi-le cu un capac şi lăsaţi-le să se înăbuşe încet, aproximativ o jumătate de oră.
Încingeţi cuptorul la 180°C.
Întindeţi un strat de legume înăbuşite (jumătate din cantitate) pe fundul unei tăvi, aşezaţi deasupra păstrăvii şi acoperiţi-i cu restul de legume. Turnaţi peste ei vinul alb, acoperiţi tava cu o folie de aluminiu, daţi-i la cuptor şi lăsaţi-i să se patrundă circa 30 min.
Serviţi-i fierbinţi, în tavă.
Puteţi înlocui păstrăvii cu orice fel de peşte alb. Dacă folosiţi fileuri, timpul de preparare va fi de 40 min., în tigaie, şi de 20 min., la cuptor.
Posteaza un comentariu
Campurile marcate sunt obligatorii *
0 Comentarii la articol