RAR Bihor: Inmatriculari auto fara plata taxei de poluare

Sociale  |  0 comentarii

Domocoş Mihai, în calitate de funcţionar cu atribuţii de control în cadrul RAR Bihor, a pretins şi primit diferite sume de bani de la mai multe persoane, în vederea programării imediate pentru verificare a autovehiculelor la R.A.R. Bihor, a verificării şi omologării acestora în vederea înmatriculării în circulaţie, prin eludarea totală sau parţială a taxei de poluare (taxă de primă înmatriculare). Eludarea taxei de poluare se realiza prin înmatricularea unor autovehicule pe numele unor persoane cu handicap care sunt scutite, prin lege, de plata unei astfel de taxe.
La data de 20 ianuarie 2011, inculpatul Domocoş Mihai a fost surprins în flagrant după ce a primit de la un denunţător suma de 100 euro pentru a-l sprijini să omologheze un autoturism în regim de urgenţă şi cu plata unei taxe de poluare mai mici, cât şi pentru a-l ajuta pe denunţător să omologheze în mod fraudulos un alt autovehicul pe numele unei persoane cu handicap cu consecinţa înmatriculării fără plata acestei taxe.

La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofiţeri din cadrul M.A.I. – Direcţia Generală Anticorupţie.

La data de 21 ianuarie 2011, Tribunalul Bihor a dispus arestarea preventivă a inculpatului Domocaş Mihai pe o perioadă de 15 zile. Faţă de această decizie, Direcţia Naţională Anticorupţie a declarat recurs.Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *