RETETA ZILEI : Chec surpriza cu frisca si visine

Stiri locale Bihor  |  0 comentarii

Ingrediente: 175 gr. unt, 180 gr. zahar, 3 plicuri zahar vanilat, 4 oua, 350 gr. faina, 1 pliculet praf copt, 1 lingura cacao, 50 ml lapte caldut. Umplutura: 300 ml frisca, 1 lingura zahar, 1 plic si 1/2 praf.
 
Mode de preparare: Intr-un castron puneti untul topit, cu zaharul tos si zaharul vanilat. Mixati foarte bine. In timp ce mixati inglobati ouale pe rand, unul cate unul. Apoi adaugati cate putin din faina amestecata cu praful de copt si cacaoa, mixati. Adaugati laptele si mixati in continuare. Obtineti o compozitie mai densa. puneti intr-o tava de chec unsa si tapetata, si bagati la cuptor la 180 de grade pt 40-45 min. Cat se face checul, va ocupati de umplutura. Intr-un castron puneti frisca lichida impreuna cu praful intaritor si zaharul si mixati pana ce sta frisca teapana in castron. Taiati cu maiestrie capacul de la chec, pe urma il taiati in forma de V organele scoase din chec le amestecati cu frisca si cu ajutorul unui cutit tapetati V-ul cu frisca. Puneti un rand de visine, peste randul de visine puneti in continuare frisca, aranjati estetic, si puneti iar visine. Puneti si restul de frisca, aranjati cocoasa la chec. Cele 50 de gr. de ciocolata le topiti, si spritati checul. Se taie cam dupa 1 ora , timp in care lasati checul la frigider.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *