RETETA ZILEI: Coltunasi cu cirese

Stiri locale Bihor  |  0 comentarii

Ingrediente: 600 gr cirese fara samburi, 100 gr zahar, 2 oua, 100 ml apa calduta, faina cat cuprinde (aproximativ 350 gr), un praf de sare.

Preparare: Se toarna zaharul peste visine si se lasa peste noapte, amestecati ouale cu apa calduta si faina pana se obtine coca. Intindeti coca intr-o foaie subtire, apoi decupati forme de cerc cu ajutorul unui pahar si adaugati pe fiecare bucata cate 4 jumatati de cirese. Prindeti marginile foarte bine cu ajutorul unei furculite si obtineti forme de semicerc. Puneti apa la fiert. Cand aceasta da in clocot, adaugati coltunasii si ii lasati la fiert 7-8 minute.
In alt vas puneti zeama care s-a scurs de la ciresele cu zahar si lasati pe foc pana se ingroasa sosul de cirese.

Alte retete de Coltunasi

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *