Ragout de ţelină cu rulouri de peşte - retete culinare romanesti si internationale

Retete culinare peste  |  0 comentarii

 Ingrediente:
750 g telina (radacina), 1/2 lamaie, 3 linguri ulei, 1 catel de usturoi, 1-2 lingurite curry, 150 g smantana, sare, 400 g fileuri de peste dezosat, piper, 1/2 legatura coriandru, 4 linguri vin alb sec (sau concentrat de legume), zeama de lamaie, sare de mare.
Mod de preparare:
Se curata telina de coaja si se taie fasii subtiri si lungi de un deget. Se opareste lamaia, se cojeste si jumatate din coaja se taie, de asemenea, fasii subtiri. Telina si coaja de lamaie se prajesc putin in uleiul incins si apoi se lasa sa se dunstuiasca - cu capac - circa 5 minute. Se adauga usturoiul pisat, praful de curry si smantana, se mai lasa sa dea cateva clocote si se gusta de sare. Se spala fileurile de peste, se zvanta, se taie in doua pe lung, se sareaza, se pipereaza, se presara peste fiecare cate putin coriandru, se ruleaza si se prind - eventual - cu scobitori. Se asaza peste telina cu “lipitura” in jos (ca sa nu se desfaca), se toarna peste ele vinul si se dunstuiesc - cu capac - inca vreo 8-10 minute, pana cand pestele s-a fiert.
Se presara sarea de mare si se servesc cu garnitura de orez.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *