Randurile somerilor, ingrosate de absolventi - Ziare Suceava

Stiri Suceava  |  0 comentarii

Randurile somerilor, ingrosate de absolventi

La o luna de la finalizarea studiilor liceale si câteva saptamâni, sau chiar zile în cazul unora, de la sustinerea licentei absolventii s-au adresat Agentiei Judetene de Ocupare a Fortei de Munca (AJOFM) Suceava pentru a-si depune dosarul de somaj. Conform directorului institutiei, Aurelia Focsa, “deja au început sa-si depuna dosarele pentru indemnizatia de somaj la noi atât absolventii de liceu, cât si cei de facultate. Nu putem vorbi de o cifra anume înca, dar cert este ca vin, sporadic, si se înregistreaza în evidentele noastre, dar au timp sa faca acest lucru, pâna la 60 de zile de la absolvire”.
Absolventii institutiilor de învatamânt, în vârsta de minimum 16 ani, pot beneficia de o indemnizatie de somaj pentru o perioada de sase luni, în cuantum de 255 lei, daca se înregistreaza la AJOFM Suceava, în maximum 60 de zile de la data absolvirii.
Indemnizatia de somaj se acorda dupa 60 de zile de la data absolvirii, perioada în care absolventul beneficiaza de servicii gratuite - informare, consiliere, orientare profesionala - în vederea angajarii. Indemnizatia de somaj poate fi solicitata în cel mult 12 luni de la data absolvirii si se acorda o singura data, pentru fiecare forma de învatamânt absolvita. Nu beneficiaza de indemnizatie de somaj absolventii care, la data solicitarii dreptului, urmeaza o forma de învatamânt.
În situatia în care absolventul se încadreaza în cursul celor 60 de zile, pe o perioada mai mare de 12 luni, cu program normal de lucru, beneficiaza de o prima de angajare în valoare de 425 lei.

sursa: obiectivdesuceava.ro

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *