Rapid retrogradata de TAS ?

Sport  |  0 comentarii

Decizie uluitoare a Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS): Se pare ca echipa de fotbal Rapid Bucuresti a fost retrogradata. Daniel Pancu: "S-a facut dreptate si trebuie sa ne ducem crucea!"

Marian Rada este "favorit" sa ramana antrenor la Rapid. Liga (LPF) a reprogramat meciul Stelei, iar in loc de Steaua Bucuresti - Rapid vom avea Steaua - Concordia Chiajna! De ce Concordia? Deoarece conform deciziei TAS, Concordia vine in locul Rapidului.

Gheorghe Hagi intrebat (de digisport.ro) despre posibilitatea ca Viitorul sa rejoace meciul: "Cei de la FRF stiu cel mai bine! Nu stim, vorbim iar inainte, trebuie sa ne adaptam. Ce va hotara federatia, asa va ramane. daca va trebui rejucat se va juca". In aceeasi situatie se afla si echipa lui Porumboiu, FC Vaslui.

La randul sau Federatia Romana de Fotbal a postat pe site-ul oficial urmatoarele: "

Federația Română de Fotbal a primit decizia Tribunalului Arbitral al Sportului de la Lausanne cu privire la apelul înaintat de CS Concordia Chiajna împotriva deciziei Comitetului Executiv al Federației Române de Fotbal din ziua de 6 iulie a.c., de disputare a jocului de baraj pentru obținerea dreptului de participare în campionatul Ligii I, ediția 2013-2014, între CS Concordia Chiajna și SC FC Rapid SA.

Apelul a fost admis, Judecătorul Unic hotărând anularea deciziei Comitetului Executiv evocată mai sus și înregistrarea CS Concordia Chiajna în campionatul Ligii I, ediția 2013-2014, în locul SC FC Rapid SA.

În conformitate cu Statutul Federației Române de Fotbal, Comitetul de Urgență al FRF urmează să ia act de această decizie și să dispună punerea ei în aplicare, Liga Profesionistă de Fotbal, în calitate de organizator al campionatului Ligii I, fiind singurul organism competent în ceea ce privește aplicarea în concret a deciziei TAS menționate."


Oficialii Concordiei Chiajna solicita rejucarea meciurilor cu FC Vaslui si Viitorul Constanta, dar si incasarea drepturilor din transmisiile TV ale meciurilor din Liga 1.

Ionut Chirila, antrenor Chiajna: "Refuzam sa jucam maine meciul cu Steaua. Noi am vorbit la LPF, le vom transmite o adresa prin care ii informam ca refuzam sa jucam meciul cu Steaua Bucuresti. Desi Concordia Chiajna este un club mic, acesta se "intinde atata cat ii tine plapuma". Menirea mea este sa luam jucatori liberi de contract carora sa le ridic cota de piata. Nu pot juca un meci cand decizia TAS a venit astazi la ora 12."

In fapt, decizia TAS va bulversa campionatul de fotbal 2013-2014 si din punctul de vedere al regulamentelor privind transferurile jucatorilor a antrenorilor, etc.

La acest moment exista un "mic razboi" online intre site-rile FRF si LPF, fiecare "arunca pisica" in curtea celuilalt.

Marian Iancu este de acord cu afirmatia lui Daniel Pancu: "Lucrurile au intrat pe un fagas normal. Nu as fi suportat sa vad Rapidul ca ocupa un loc jignitor in Liga 1. E mai bine sa o luam de jos, sa o luam fezabil."

In fapt, teapa cea mai mare se pare ca au luat-o noii patroni ai Rapidului, iar cel mai satisfacut nu poate fi decat, George Copos!0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *