Rasol de vaca cu legume

Retete culinare carne vita  |  0 comentarii

Rasol de vaca cu legume
Ingrediente:
1,200 carne de vaca, 150 g ceapa, 150 g morcovi, 150 g telina, 150 g albitura, sare. Pentru garnitura: 1,500 kg cartofi, 800 g morcovi, 500 g fasole verde conservata, 1 legatura verdeata.
Mod de preparare:
Carnea, taiata bucati mari, se spala si se opareste, se spala din nou si se pune la fiert intr-un vas cu apa fierbinte si sare. In timpul fierberii se spumeaza cu paleta. Se adauga ceapa curatata si spalata, zarzavaturile curatate, spalate si crestate, piperul boabe. Cind carnea este fiarta se scoate, se portioneaza si se mentine in zeama. Separat se pregateste garnitura: cartofii se curata, se spala, se taie sferturi si se fierb in apa cu sare. Morcovii fierti se taie felii, se adauga supa si se mai fierb 5 — 10 minute. Fasolea verde conservata se strecoara, se tine sub un jet de apa rece (in strecuratoare) si se fierbe in supa cca 5 minute.
Mod de servire: Se serveste in farfurie, portia de carne fiarta, alaturi garnitura de cartofi, morcovi, fasole verde, cu verdeata deasupra si putina supa.

Rasol de vita cu usturoi si tarhon
Ingrediente:
300 g carne rasol, 75 g unt, 1 ou, 1 felie franzela, 1 ceapa, 1 catel de usturoi, patrunjel verde, 4-5 frunze de tarhon, o salata, pireu de legume, sare.
Mod de preparare:
Se curata rasolul de pielite si oase si se pune in tava. Se unge partea de deasupra cu ou. Se amesteca miezul de franzela inmuiat in zeama de carne si stors, cu jumatate din unt, ceapa rasa, sosul de la catelul de usturoi pisat, sarea, frunzele de patrunjel si de tarhon tocate marunt si restul de ou. Se intinde aceasta pasta pe toata suprafata rasolului uns cu ou. Se pune restul de unt taiat bucatele in tava, in jurul carnii si se rumeneste bine in cuptor incins. Se taie felii, se asaza pe o farfurie lunga fierbinte.
Se serveste cu un pireu de legume peste care se toarna sosul din tava amestecat cu doua linguri de zeama de carne fierbinte si o salata.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *