Rata lacuita cu castraveti

Retete culinare Pui  |  0 comentarii

Rata lacuita
Ingrediente:
3/4 l vin alb sec, 1 boboc de rata, 5 linguri miere, 4 linguri sos de soia, busuioc, sare.
Mod de preparare:
Bobocul de rata se curata si se spala, ungindu-l in interior cu miere - 1 lingura - si sare. Tot in interior se va pune crenguta de busuioc. Pasarea se aseza into cratita in care s-a turnat vinul si se lasa sa fiarba la foc aproape 15 minute, apoi se repeta operatia badijonarii. De data aceasta se va lasa pasarea inca 5 minute in cuptor, se badijoneaza din nou si, in sfirsit, se lasa ultimele 5 minute la cuptor.
Mod de servire: Se serveste cu orez chinezesc si cu salata verde, taiata in fisii si acrita cu otet.


Rata cu castraveti
Ingrediente:
o rata, 6-8 buc. castraveti mici murati, 1/2 ceasca de pasta de rosii, 2-3 cepe, 2 ardei grasi, ulei, piper.
Mod de preparare:
Se spala castravetii si se taie in felii rotunde si mai groase. Intr-o cratita cu ulei, se pune un rind de felii de castraveti, peste acestea ceapa tocata, iar deasupra bucati de carne. Se toarna pasta de rosii dezlegata, se pun rondelele de ardei gras si piper. Se aseaza din nou castraveti si ceapa. Se toarna apa cit sa le acopere si se lasa sa fiarba la cuptor pina cind carnea se fragezeste si sosul a scazut.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *